Η παραλία των Αγίων Αποστόλων είναι μια πανέμορφη αμμουδερή παραλία η οποία απέχει περίπου 4.5 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Χανίων. Είναι μια παραλία ιδιαίτερα δημοφιλή στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής με αρκετά εύκολη και γρήγορη πρόσβαση.

Η παραλία

Η παραλία κληρονόμησε το όνομα της από το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, το οποίο βρίσκεται στη βορειοανατολική μεριά της παραλίας, πάνω σε μια μικρή χερσόνησο. Η μικρή αυτή χερσόνησος καταφέρνει συχνά και προστατεύει τον κόλπο από τους ανέμους, όταν φυσούν από τα ανατολικά.

Η παραλία ξεχωρίζει για την χρυσή και λεπτή της άμμο, καθώς επίσης και για τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά της. Για όσους δεν καταφέρουν να βρουν “καταφύγιο” κάτω από τις φυσικές σκιές που παρέχονται από τα γύρω αλμυρίκια, η παραλία είναι εξοπλισμένη με αρκετές ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Σημειώστε επίσης, ότι η θάλασσα είναι αρκετά ρηχή, γεγονός το οποίο την καθιστά ιδανική ηλικιωμένους και οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η γύρω περιοχή είναι ανεπτυγμένη τουριστικά, με αρκετά ξενοδοχεία, εστιατόρια  και μικρά μαγαζάκια τα οποία αρκούν για να καλύψουν όλες σας τις απαιτήσεις.

Πρόσβαση

Ξεκινώντας από τη πόλη των Χανίων και ακολουθώντας τη παλαιά εθνική οδό Κισσάμου Χανίων, μπορείτε να φτάσετε στη παραλία των Αγίων Αποστόλων με αυτοκίνητο σε περίπου 10 λεπτά. Εναλλακτικά, σε περίπτωση που δεν έχετε αυτοκίνητο μπορείτε να πάτε με ταξί - το οποίο είναι οικονομικό λόγω της μικρής απόστασης (4.5 χιλ) ή με λεωφορείο, το οποίο σταματά έξω ακριβώς από τον οικισμό των Αγίων Αποστόλων.