Η Ακουμιανή Γυαλιά είναι μία τεράστια παραλία, που βρίσκεται νότια του Ρεθύμνου σε απόσταση 55 χλμ., δίπλα στον οικισμό του Αγίου Παύλου. Στο νότιο τμήμα της παραλίας αυτής, κοντά στο ακρωτήριο της Μέλισσας και της Τριόπετρας, εκτείνεται μία πραγματικά εντυπωσιακή παραλία με τεράστιους αμμόλοφους που φτάνουν σχεδόν τα 25 μέτρα ύψος.

Οι Αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου είναι η πιο όμορφη παραλία του νότιου Ρεθύμνου με μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου. Κατά μήκος της παραλίας, η άμμος δημιουργεί υψηλούς λόφους, που κάνουν την ανάβαση δύσκολη, ιδιαίτερα κατά της μεσημεριανές ώρες. Λόγω της μεγάλης της έκτασης, η παραλία δε γεμίζει από κόσμο, ενώ προσφέρει όλες τις ιδανικές συνθήκες ξεκούρασης και θαλάσσιων σπορ στους λουόμενος. Η παραλία δεν είναι καλά οργανωμένη, οπότε σίγουρα θα χρειαστείτε τον απαραίτητο εξοπλισμό για σκίαση, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θέλουν τα νερά της, που είναι βαθιά και επηρεάζονται από τους δυτικούς ανέμους της περιοχής. 

Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη με την οδική σήμανση, αλλά θα χρειαστεί να αφήσετε το αυτοκίνητο πιο μακριά και να κατεβείτε τη μικρή κοιλάδα που οδηγεί στην παραλία. Διαφορετικά, και αν σας αρέσει η πεζοπορία, μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο στον οικισμό Άγιο Παύλο και να περπατήσετε το μονοπάτι που οδηγεί στη δυτική μεριά της παραλίας. Όποια διαδρομή κι αν επιλέξετε, το ειδυλλιακό τοπίο θα σας ανταμείψει.