Το Ελαφονήσι ή Λαγονήσι είναι μία πολυβραβευμένη και προστατευόμενη παραλία περίπου 75 χιλιόμετρα νότιο δυτικά της πόλης των Χανίων. Πρόκειται για το νοτιοδυτικότερο άκρο της Κρήτης και φυσικά μία από τις πιο φημισμένες, πολυφωτογραφημένες και πολυσυζητημένες παραλίες του κόσμου.

Πρόσβαση

Η πρόσβαση γίνεται οδικώς μέσα από τα χωριά του νομού Χανίων σε μία υπέροχη διαδρομή μέχρι την παραλία. Υπάρχουν όλες οι απαραίτητες υποδομές από την μία μεριά της μικρής χερσονήσου ενώ από την άλλη, τα πράγματα είναι πιο ήσυχα και απομονωμένα.

Η παραλία

Η άμμος είναι κάτασπρη και σε πολλά σημεία ροζ από τα χιλιάδες κομματάκια κοχυλιών. Η ανοικτή θάλασσα και από τις δύο μεριές της χερσονήσου είναι αρκετά δροσερή, ενώ στα ενδιάμεσα, όπου σχηματίζονται διάφορα ποταμάκια και ρηχές λίμνες, τα νερά είναι ζεστά και κατάλληλα για παιχνίδι και μικρά παιδιά.

Σε οποιαδήποτε μεριά και να κάτσετε, κάντε το κόπο να κάνετε μία βόλτα στην άλλη. Βουτήξτε στα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά, όπου βρείτε ένα σημείο να σας αρέσει. Απολαύστε τον μοναδικό ήλιο της Κρήτης, βουτηγμένοι μέσα στα ρηχά νερά και κάντε την καλύτερη ηλιοθεραπεία που θα μπορούσατε να φανταστείτε. Εκμεταλλευτείτε το κάθε δευτερόλεπτο σας σε αυτόν το παράδεισο.

Εξερευνήστε τον και πάρτε πολλές φωτογραφίες και αναμνήσεις για να μπορείτε να ανακαλείτε και να αναπολείτε τις στιγμές εκεί, μέχρι την επόμενη σας επίσκεψη. Διότι, αν είστε από την Κρήτη, σίγουρα θα υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι θα ξαναπάτε... Αν δεν είστε, είναι σίγουρα ένας λόγος για να ξανά έρθετε!