Δυτικά της πόλης των Χανίων και σε απόσταση έξι περίπου χιλιομέτρων, βρίσκεται ο οικισμός Γαλατάς. Ανάμεσα στους οικισμούς των Αγίων Αποστόλων και του Σταλού, ο Γαλατάς χωρίζεται σε δύο τμήματα: τον Άνω και τον Κάτω Γαλατά, με τον τελευταίο να περιλαμβάνει το παραθαλάσσιο τμήμα του οικισμού.

Το παραλιακό τμήμα του Κάτω Γαλατά, που ονομάζεται Καλαμάκι, αποτελεί έναν αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό ντόπιων και τουριστών λόγω της πανέμορφης ομώνυμης παραλίας του.

Η παραλία Καλαμάκι είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουζιέρες, ακόμη και ναυαγοσώστη. Έχει ψιλή άμμο και ρηχά καθαρά νερά, ιδανικά για οικογένειες. Κατά μήκος της παραλίας, θα βρείτε μία ποικιλία από εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες, ενώ υπάρχουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αν θέλετε να απολαύσετε περισσότερες μέρες στην περιοχή.

Αν βρεθείτε στην παραλία Καλαμάκι, αξίζει να επισκεφτείτε και το χωριό του Γαλατά, το οποίο είναι και ο τόπος καταγωγής του Μίκη Θεοδωράκη, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες.