Νοτιοδυτικά του νομού Χανίων, ένα μόλις χιλιόμετρο από το μαγευτικό Ελαφονήσι, βρίσκεται το μοναδικό σε ομορφιά και οικολογική αξία Κεδρόδασος. Το δάσος με τα δέντρα αρκεύθου και τις αμμοθίνες δημιουργούν ένα δάσος με έκταση περίπου 110 στρεμμάτων, που καταλήγει στην πανέμορφη παραλία του Κεδρόδασους.

Φτάνοντας στο Κεδρόδασος, θα πρέπει να περπατήσετε αρκετή ώρα ανάμεσα στα δέντρα για να φτάσετε στην παραλία. Πριν ξεκινήσετε για την παραλία, φροντίστε να προμηθευτείτε τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς η παραλία είναι απομονωμένη διατηρώντας έτσι το φυσικό της κάλλος. Σημαντικό είναι να θυμάστε ότι τα δέντρα είναι πολύ ευαίσθητα, για αυτό φροντίστε να μην τα πλησιάζετε, αλλά ούτε και να τα κακομεταχειριστείτε, καθώς είναι μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η παραλία έχει κυρίως λευκή άμμο, αλλά σε αρκετά σημεία της συναντά κανείς βότσαλο και μικρά βράχια. Τα νερά είναι αρκετά καθαρά και ο βυθός ενδείκνυνται για μια θαλάσσια βουτιά με μάσκα. Λόγω της τοποθεσίας της, προστατεύεται από τους δυνατούς ανέμους. Όταν επισκεφτείτε την παραλία Κεδρόδασος, φροντίστε να έχετε χρόνο στη διάθεσή σας για να απολαύσετε τόσο την ομορφιά του δάσους με την παραλία, όσο και την ηρεμία του τοπίου.