Οι Αγίοι Απόστολοι, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο που βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Χανίων, αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες περιοχές των Χανίων για τις πανέμορφες αμμώδεις παραλίες, αλλά και για τους τρεις γραφικούς κόλπους της. Σε έναν από αυτούς τους κόλπους (στην παραλία Ιγκουάνα), δεσπόζει ο Ιερός Ναός των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων με θέα το Κρητικό πέλαγος.

Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στους Δώδεκα Αποστόλους, τους δώδεκα μαθητές του Χριστού. Η αρχιτεκτονική της εκκλησίας εναρμονίζεται πλήρως με την φυσική ομορφιά της περιοχής και το γαλάζιο της θάλασσας. Ανάμεσα στο λευκό και το κόκκινο χρώμα, ο εξωτερικός διάκοσμος συνδυάζει την πέτρα με το ξύλο, ενώ τα θρησκευτικά σύμβολα προσκαλούν τους επισκέπτες να εισέλθουν στο εσωτερικό του για να προσκυνήσουν. Οι αγιογραφίες των Δώδεκα Αποστόλων στο εσωτερικό του ναού τραβούν αμέσως την προσοχή, ενώ το ιερό καταλαμβάνει την κεντρική θέση. 

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων αξίζει μία επίσκεψή σας, όχι μόνο για να θαυμάσετε το μοναδικής ομορφιάς εκκλησάκι, αλλά για να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην αυλή κάτω από τη σκιά των δέντρων και να αγναντέψετε την απίστευτη θέα προς τις δύο δίδυμες παραλίες της περιοχής, αλλά και προς το Κρητικό πέλαγος.