Ο Σύλλογος Φιλάθλων Εθνικής Ελλάδος Νομού Χανίων «Γαλανόλευκος Φάρος» ιδρύθηκε το 2004, με αφορμή την εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Αν και επαρχιακός σύλλογος, αριθμεί πάνω από 8000 ενεργά μέλη σε ολόκληρη την Ελλάδα ιδρύθηκε με σκοπό να βρίσκεται πάντα κοντά στις προσπάθειες διάκρισης της Εθνικής Ελλάδος σε οποιοδήποτε άθλημα.

Στην προσπάθεια επίτευξης αυτού του σκοπού, ο Σύλλογος ίδρυσε το Μουσείο Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου, το οποίο όχι μόνο αναδεικνύει τις προσπάθειες των αθλητών, αλλά μαρτυρεί και ολόκληρη την ιστορία τόσο τη δική τους, όσο και της ίδιας της ομάδας. Η Εθνική Ομάδα «ζωντανεύει» μέσα από εκατοντάδες αναμνηστικά αντικείμενα, φανέλες αθλητών, σημαίες, αφίσες, μπάλες ποδοσφαίρου, εισιτήρια, έντυπο και φωτογραφικό υλικό. Ανάμεσά τους, υπάρχει το αντίγραφο του Κυπέλλου από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004, το εισιτήριο του τελικού Ελλάδα-Πορτογαλία, η μπάλα από το παιχνίδι Ελλάδα-Νιγηρία 2-1, η οποία ήταν και η μοναδική νίκη της Εθνικής σε Μουντιάλ.