Το Αγιοφάραγγο είναι σίγουρα μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης, το οποίο βρίσκεται 80 χλμ νότια του Ηρακλείου και περιβάλλεται από πολύ ψηλά και επιβλητικά βράχια, καθώς και μια υπέροχη διαδρομή με τα πόδια 20’ από το σημείο στάθμευσης.

Πρόσβαση

Για να μεταβούμε οδικά στο Αγιοφάραγγο έχουμε δύο επιλογές, η μια είναι από τα ανατολικά και πιο συγκεκριμένα από τους Καλούς Λιμένες, όπου ο δρόμος είναι αρκετά κακός (χωματόδρομος) τα 5 τελευταία χιλιόμετρα και η δεύτερη επιλογή είναι από βόρεια, μετά το Σίβα, προς το Μοναστήρι Οδηγήτριας, και έπειτα πάλι χωματόδρομος, ίσης περίπου απόστασης, όμως σίγουρα καλύτερος. Διαφορετικά μπορείτε να μεταβείτε στην πανέμορφη αυτή παραλία με καΐκι από τους Καλούς Λιμένες ή την Αγία Γαλήνη.

Τα αυτοκίνητα ή τις μηχανές της αφήνουμε σε ένα όχι ιδιαίτερα ευρύχωρο χώρο πριν το φαράγγι, όμως εκτός των Σαββατοκύριακων, δεν υπάρχει ο ιδιαίτερος κόσμος στην παραλία, οπότε η στάθμευση είναι εύκολη.

Μην ξεχάσετε ότι βρίσκονται κατσίκια στην περιοχή (θα τα δείτε άλλωστε), οπότε μην κάνετε σκαλοπάτι το αμάξι σας για να φάνε φύλλα από τα δέντρα.

Για την παραλία λοιπόν, έχει ποδαρόδρομο περίπου 1.5km, (15-20’).

Λίγα μέτρα (όχι πάνω από 250) από το τέλος, βρίσκεται ο πολύ όμορφος ναός του Αγίου Αντωνίου.

Από εκεί θα καταλήξετε σε κρυστάλλινα νερά, με ψιλό βότσαλο και άμμο, τα οποία είναι ικανά να ανταμείψουν τον κόπο σας!

Το Αγιοφάραγγο

Στην παραλία του Αγιοφάραγγου υπάρχει μια πανέμορφη καμάρα, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε από μέσα και για τους πιο τολμηρούς να μεταβείτε και εκτός κόλπου, όπου το θέαμα θα σας ανταμείψει. Το νερό είναι συνήθως κρύο, όπως και στην υπόλοιπη νότια Κρήτη και το νερό βαθαίνει απότομα.

Γενικά είναι μια παραλία πολύ ήσυχη αν και έχει κόσμο και αξίζει οπωσδήποτε μια ημερήσια εκδρομή!

Μην ξεχάσετε

Να έχετε μαζί σας νερό, (έστω μπουκάλια, ώστε να πιείτε από το πηγάδι έξω από τον Άγιο Αντώνιο).

Φυσικά μην ξεχάσετε και τις ομπρέλλες σας, διότι δεν υπάρχει πουθενά σκιά (τις μεσημεριανές ώρες)!