Στη δυτική ακτή της Κρήτης, 17 χιλιόμετρα της Κισσάμου, βρίσκεται ένας μικρός οικισμός με μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας: την παραλία Φαλάσαρνα.

Έχοντας βραβευτεί στο παρελθόν ως η καλύτερη παραλία της Κρήτης και μια από τις 10 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη, η παραλία Φαλάσαρνα εκτείνεται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου του οικισμού, σχηματίζοντας ουσιαστικά πέντε συνεχόμενες παραλίες, με τις δύο κεντρικότερες να συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό λουόμενων κάθε καλοκαίρι.

Αν και το πλεονέκτημά της είναι η μεγάλη έκτασή της που προσφέρει άνεση χώρου, οι βόρειοι και δυτικοί άνεμοι δημιουργούν αρκετά κύματα. Για αυτό το λόγο, όμως, η παραλία είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους λάτρεις του windsurfing, αλλά και πολλών άλλων θαλάσσιων σπορ. Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ υπάρχουν χώροι εστίασης για τις πρώτες ανάγκες. Η ανοιχτόχρωμη άμμος δίνει στο νερό ένα τροπικό χρώμα, που σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα μεταμορφώνει την παραλία σε μία εξωτική αμμουδιά.