Οι Γούβες, 18 χιλ. περίπου ανατολικά του Ηρακλείου, είναι μία κατοικημένη περιοχή που περιλαμβάνει το θέρετρο Κάτω Γούβες και το παραδοσιακό χωριό Άνω Γούβες.

Η ονομασία της περιοχής προήλθε από τη λέξη «γούβα», που σημαίνει λάκκος και στον οποίο οι κάτοικοι φύλαγαν παλιά τα σιτηρά τους.

Στις Κάτω Γούβες, και κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, υπάρχει μία μεγάλη σε μήκος παραλία. Η παραλία Γούβες αποτελεί έναν πιο ήρεμο καλοκαιρινό προορισμό με όλες τις απαραίτητες ανέσεις. Η ψιλή άμμος στο εσωτερικό και το εξωτερικό της παραλίας και τα ρηχά νερά προσελκύουν έναν μεγάλο αριθμό παραθεριστών και κυρίως οικογενειών. Αν και υπάρχουν δυνατοί βοριάδες στην περιοχή, η παραλία των Γουβών σχηματίζει σε διάφορα σημεία μικρούς κολπίσκους και μαρίνες που προσφέρουν πιο ήρεμα νερά.

Η οργάνωση της παραλίας είναι πλήρης, καθώς θα βρείτε όλα τα απαραίτητα, όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουζιέρες, ακόμα και κέντρα κατάδυσης και θαλάσσιων σπορ. Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, υπάρχει πλήθος από ξενοδοχεία, κάμπινγκ, σούπερ μάρκετ, καφετέριες και εστιατόρια για να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας με θέα το Κρητικό Πέλαγος.