Περίπου 26 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου, στο δρόμο για τον Άγιο Νικόλαο, βρίσκεται ο δημοφιλής προορισμός της Χερσονήσου, δυτικά της οποίας βρίσκεται μία από τις ομορφότερες παραλίες στα βόρεια του νομού.

Πρόσβαση

Η πρόσβαση είναι εύκολα και γίνεται οδικώς. Οι δρόμοι ωστόσο είναι στενοί κατά την διαδρομή σας για εκεί, οπότε να είστε προσεκτικοί (καθώς είναι διπλής κατεύθυνσης) και οπλισμένοι με υπομονή για την εύρεση parking.

Οι παραλίες

Πρόκειται για μία σειρά από κολπίσκους που σχηματίζουν διαφορετικές μικρές παραλίες. Από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, στα δυτικά με την ιδιόμορφη πρόσβαση στην θάλασσα (μέσω μίας ξύλινης σκάλας), μέχρι την παραλία του Σαραντάρι, η περιοχή κρύβει ποικιλία και ομορφιές που δύσκολα συναντάει κανείς στα βόρεια του νομού Ηρακλείου. Η δημοφιλέστερη ωστόσο παραλία είναι η τελευταία (Σαραντάρι), η οποία είναι αμμώδης και έχει καθαρά, καταγάλανα και με υπέροχη θερμοκρασία νερά.

Η περιοχή

Στην περιοχή θα βρείτε super και mini markets, ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουζ, αλλά και σημεία για να αφήσετε την πετσέτα σας στην παραλία. Γενικά υπάρχουν όλες οι υποδομές που χρειάζεται ένα λουόμενος, όποια και αν είναι τα γούστα του.

Κάντε μία βόλτα σε όλα τα κολπάκια και επιλέξτε αυτό που σας αρέσει και σας ταιριάζει σύμφωνα και με το lifestyle σας. Απολαύστε καθαρά και δροσερά νερά, σε ήσυχη παραλία ή πιο πολύβουη, σε ξαπλώστρα ή καθισμένοι στην άμμο. Τα λιμανάκια στη Χερσόνησο σας προσφέρουν πολλές εναλλακτικές και όποια και αν επιλέξετε, είναι σίγουρο ότι θα την απολαύσετε.