Η παραλία των Ματάλων βρίσκεται στα νότια του νομού Ηρακλείου, περίπου 68 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης.

Η παραλία είναι διάσημη για πολλούς λόγους. Ο πιο δημοφιλής είναι οι χίπιδες που έμεναν στις σπηλιές της, κατά τη δεκαετία του ’70. Επίσης, ο χώρος είναι ενταγμένος στο Natura 2000, καθώς εκτός της φυσικής ομορφιάς και των φυσικών σπηλαίων κατά μήκος των βράχων, αποτέλεσε το λιμάνι της Φαιστού κατά τη Μινωική εποχή και της Γόρτυνας αργότερα, με πολλά αρχαιολογικά ευρήματα να έχουν βρει μέχρι στιγμής το φως, από ανασκαφές στην περιοχή και γύρω από αυτήν.

Κάθε χρόνο επίσης, από το 2011 και μετά, πραγματοποιείται στα μέσα περίπου του καλοκαιριού ένα μουσικό φεστιβάλ στην παραλία, με πολλές και παράλληλες εκδηλώσεις.

Η παραλία

Η παραλία έχει μικρό βότσαλο και η θάλασσα είναι πεντακάθαρη, καταγάλανη, βαθιά και πολύ δροσερή! Μην ξεχάστε την μάσκα σας. Ο βυθός είναι πανέμορφος και αξίζει να τον εξερευνήσετε. Κάντε επίσης μία βόλτα στις σπηλιές που θα δείτε. Φορέστε τα παπούτσια ή τις σαγιονάρες σας και περιηγηθείτε στην φυσικής ομορφιάς περιοχή.

Υπάρχουν πλήρεις υποδομές. Mini και super markets, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, καφετέριες, μπαρ και μαγαζιά με είδη δώρων και ρουχισμού. Γενικά, η εκδρομή σας στην περιοχή, μπορεί να κρατήσει από το πρωί μέχρι το βράδυ και να μην σας λείψει τίποτα.

Τα Μάταλα παραμένουν ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, τόσο για τους επισκέπτες του νησιού και του νομού Ηρακλείου, όσο και για τους ντόπιους. Τον λόγο θα τον ανακαλύψετε μόλις τα επισκεφθείτε!