Η παραλία στο Βάι είναι μία από τις ομορφότερες που θα συναντήσετε στο νομό Λασιθίου. Βρίσκεται περίπου 24 χιλιόμετρα ανατολικά τη πόλης της Σητείας, σε ένα από τα ανατολικότερο σημεία του νησιού.

Πρόκειται για μία πολυφωτογραφημένη παραλία με μοναδική ομορφιά κι εξαιρετική φήμη, κυρίως λόγω του φοινικοδάσους που υπάρχει γύρω από αυτήν. Τόσο τα δέντρα, όσο και το άγριο τοπίο συνθέτουν ένα εξαιρετικό θέαμα.

Πρόσβαση

Η πρόσβαση γίνεται οδικώς από ένα καλό δρόμο. Για την είσοδό σας στο πάρκινγκ, πριν την παραλία, θα πρέπει να πληρώσετε ένα αντίτιμο. Δυστυχώς, εκτός του δημοτικού αυτού χώρου στάθμευσης, δεν υπάρχει πουθενά αλλού χώρος να αφήσετε το όχημά σας.

Η παραλία

Η παραλία είναι αμμώδης και η θάλασσα στο βυθό της έχει κυρίως πέτρα, εκτός από την αρχή της, όπου υπάρχει λίγη άμμος. Η θερμοκρασία του νερού είναι γενικά καλή και φιλική σε όλους, το βάθος του όμως μεγαλώνει κάπως απότομα. Αν είστε λάτρης του βυθού και της παρατήρησης του, πάρτε μαζί σας τη μάσκα σας και κάντε τη βουτιά σας. Θα βρείτε το θέαμα αρκετά ενδιαφέρον. Τα νερά είναι καταγάλανα και πεντακάθαρα, παρά τον κόσμο που θα συναντήσετε να κολυμπάει εκεί, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Υπάρχουν πλήρεις υποδομές (καφετέρια, ξαπλώστρες, ομπρέλες, ταβέρνα, ντουζ κλπ) γύρω από την παραλία, κάνοντάς την έτσι πολύ φιλική και για οικογένειες.

Περπατήστε κατά μήκος της παραλίας και κοιτάζετε κάθε τόσο πίσω σας, για να μην χάσετε ούτε μία εικόνα από το μυαλό σας. Βουτήξτε κατά μήκος της θάλασσας, όπου σας αρέσει (θα βρείτε πολλά σημεία) ή κολυμπήστε την όλη, για να απολαύστε τα καθαρά, βαθιά, δροσερά και γαλανά νερά.

Τελειώνοντας το μπάνιο σας, κάντε μία βόλτα προς το παρατηρητήριο ανεβαίνοντας μερικά σκαλοπάτια δεξιά μπαίνοντας στην παραλία, για να απολαύσετε την πραγματικά υπέροχη θέα της παραλίας και του δάσους που απλώνονται στα πόδια σας. Πάρτε πολλές φωτογραφίες και κάντε δυο βήματα πιο ψηλά, προχωρώντας λίγο πιο βαθιά στο βουνό για να απολαύστε το θέαμα τόσο προς τα δεξιά, όσο και προς τα αριστερά σας.

Η εκδρομή σας στο Βάι θα σας μείνει αξέχαστη. Το τοπίο είναι σχεδόν μοναδικό στην Ευρώπη. Εκμεταλλευτείτε το κάθε δευτερόλεπτο σας σε αυτόν τον παράδεισο και οργανώστε αμέσως μετά την αποχώρησή σας, την επόμενη επίσκεψή σας στο μέρος!