Δίπλα στην παραλία Φλορίδα του Καρτερού, εφτά χιλιόμετρα περίπου ανατολικά από την πόλη του Ηρακλείου, βρίσκεται ένα πανέμορφο εκκλησάκι μέσα στον βράχο, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και στον Άγιο Νίκωνα τον Μετενοείτε.

Ο Ιερός Ναός ξεχωρίζει τόσο για την αρχιτεκτονική του ομορφιά, όσο και για την φυσική. Κρυμμένος σε ένα βράχο, ο ναός είναι κατασκευασμένος από φυσική πέτρα που σε συνδυασμό με το ξύλο εναρμονίζεται πλήρως με το φυσικό τοπίο. Το μικρό λευκό καμπαναριό σηματοδοτεί την θέση της εκκλησίας, ενώ ο προαύλειος χώρος δημιουργεί έναν χώρο ανάπαυσης και ξεκούρασης. 

Η πρόσβαση στο εσωτερικό της εκκλησίας γίνεται από μία μικρή σκάλα. Ο εσωτερικός διάκοσμος είναι λιτός και εναρμονισμένος με την πέτρα του βράχου, δημιουργώντας μια επιβλητική ατμόσφαιρα. Εκτός από τις περίτεχνες εικόνες των Αγίων, στο ναό περιλαμβάνονται και οι σύγχρονες τοιχογραφίες Αγίων της Κρήτης, φιλοτεχνημένες από τον αγιογράφο Τάκη Μόσχο.

Το μικρό εκκλησάκι γεμίζει από πλήθος κόσμου τις θρησκευτικές γιορτινές μέρες και κυρίως στις 29 Αυγούστου και 26 Νοεμβρίου, ημέρες γιορτής των Αγίων.