Ο Άγιος Μύρων, ο οποίος καταγόταν από την Κρήτη, από μικρός διακρινόταν για το ζήλο του και την βαθιά πίστη του στον Θεό. Η συμπάθεια του Αγίου προς τούς ενδεείς, ξεπερνούσε κάθε μέτρο.

Για όλες λοιπόν αυτές τις αρετές και τα θαύματά του ως δεσπότης, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη τους στις 8 Αυγούστου.

Την ίδια μέρα της γιορτής του Αγίου, 8 Αυγούστου 2015, εγκαινιάστηκε και ο Ιερός Ναός του Αγίου Μύρωνα στο Καστρί Χόνδρου. Το Καστρί είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που βρίσκεται νότια του Ηρακλείου σε απόσταση περίπου 80 χιλ. Πάνω σε μία μεγάλη πλατεία στέκεται ο κατάλευκος Ιερός Ναός του Αγίου Μύρωνα. 

Η εκκλησία έχει τρία κλίτη, καθένα από τα οποία είναι αφιερωμένα στον Άγιο Μύρωνα, την Αγία Κυριακή και στο Γεννέσιο του Τιμίου Προδρόμου. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της αρχιτεκτονικής του είναι το χηλό καμπαναριό με τα μακρόστενα παράθυρα και τα κόκκινα κεραμίδια. Ο εσωτερικός διάκοσμος με τις εικόνες του Αγίου σε συνδυασμό με τις καμάρες στο εσωτερικό της εκκλησίας, δημιουργεί μία ατμόσφαιρα επιβλητική αλλά με θρησκευτική ευλάβεια, καλώντας τους πιστούς να προσκυνήσουν και να κάνουν τάματα στον Άγιο.