Η Αγία Γαλήνη βρίσκεται στα νότια παράλια του νομού Ρεθύμνου, 80 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου, και από την δεκαετία του 70' αποτελεί ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο τουριστικό μέρος με εξαιρετικά όμορφη παραλία.

Παλαιότερα το χωριό αποτελούσε ένα μικρό ψαροχώρι που εξυπηρετούσε τα γύρω ορεινά χωριά, όμως από την δεκαετία του 60' όπου επισκέπτονταν τη γύρω περιοχή χίπις, αναπτύχθηκε αρκετά ο τουρισμός, φτάνοντας να είναι σήμερα ένα αρκετά ανεπτυγμένο τουριστικό μέρος. Το μικρό λιμανάκι με τις ψαρόβαρκες, οι απότομοι βράχοι πάνω στους οποίους είναι χτισμένο το χωριό, τα πλακόστρωτα στενά γεμάτα αρώματα και χρώμα αλλά και η όμορφη παραλία, συνθέτουν ένα γραφικό μέρος ιδανικό για καλοκαιρινές διακοπές, το οποίο με τα χρόνια έχει αποκτήσει πιστούς επισκέπτες.

Το χωριό διαθέτει όλες τις ανέσεις αφού είναι πλούσιο σε ξενοδοχεία, ταβέρνες, εστιατόρια και νυχτερινή διασκέδαση κάθε είδους. Από το λιμάνι ξεκινούν μικρά καραβάκια τα οποία κάνουν επισκέψεις σε πανέμορφες παραλίες και παραθαλάσσιες σπηλιές. Ιδιαίτερο αξιοθέατο αποτελεί ο βράχος από τον οποίο κατά την μυθολογία πέταξαν ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος, στα δυτικά δίπλα στο λιμάνι, σημείο όπου έχουν χτιστεί και 2 αγάλματα για αυτούς.