Η Χερσόνησος είναι μια μικρή παραθαλάσσια πόλη η οποία απέχει 26 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη του Ηρακλείου. Αποτελεί έναν εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό, όπου κάθε χρόνο βουλιάζει κάτω από το βάρος των χιλιάδων τουριστών, που αποφασίζουν να τον επισκεφθούν.

Η Χερσόνησος είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τουριστικά με δεκάδες ξενοδοχεία, μπαρ, εστιατόρια και τουριστικά μαγαζιά να εκτείνονται καθ’ όλο το μήκος της ακτής της.

Στην περιοχή παρέχονται ποικίλες δραστηριότητες που ξετρελένουν τους ξένους τουρίστες, ιδιαίτερα τους νέους, οι οποίοι δύσκολα εγκαταλείπουν τα ξενοδοχεία τους για να εξερευνήσουν και να απολαύσουν αρκετές από τις ομορφιές που προσφέρει ο τόπος.

Μη χάσετε

Σε περίπτωση που έχετε μαζί σας μικρά παιδιά, αξίζει να κάνετε μια επίσκεψη στο ενυδρείο Aquaworld - το πρώτο ενυδρείο που φτιάχτηκε στην Κρήτη. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να μάθετε για την τοπική θαλάσσια πανίδα καθώς επίσης και για αρκετά είδη ερπετών από διάφορα μέρη του κόσμου.

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε μερικά πράγματα για το λαϊκό πολιτισμό και για τη παραδοσιακή ζωή της Κρήτης πριν από το 1960 (αυτήν την περίοδο ξεκίνησε η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής λόγω του τουρισμού), σας προτείνουμε να κάνετε μια επίσκεψη στο ανοικτό μουσείο Λυχνοστάτης.

Όσοι από εσάς επιθυμείτε να δείτε ορισμένους από τους ιερούς ναούς της περιοχής, σε κοντινή απόσταση ορθώνονται οι ναοί της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Νικολάου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Τέλος, για μερικές πιο μακρινές εξορμήσεις, σας προτείνουμε να κάνετε τη βόλτα σας σε κάποιο από τα παραδοσιακά χωριά Κουτουλουφάρι, Πισκοπιανό και Άνω Χερσόνησος, τα οποία βρίσκονται νότια της πόλης σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων.