Το Καλαμάκι είναι ένα παραδοσιακό χωριό της νότιας Κρήτης, ανάμεσα στο Τυμπάκι και τις Μοίρες. Σε απόσταση 65 χιλιομέτρων από την πόλη του Ηρακλείου, το Καλαμάκι είναι ένας ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός για όλους.

Το χωριό είναι χτισμένο κατά μήκος της μεγάλης παραλίας του κόλπου της Μεσαράς. Τα σπίτια δεν έχουν παραδοσιακή αρχιτεκτονική, αλλά ούτε και κάποιο συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό στυλ, καθώς το χωριό δεν υπήρχε πριν το 1970. Τα πρώτα σπίτια χτίστηκαν τη δεκαετία του 60 και από τότε άρχιζε να αναπτύσσετε με γοργούς ρυθμούς. Σήμερα, το Καλαμάκι διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία από ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, ταβέρνες και εστιατόρια, καφετέριες και καταστήματα πρώτης ανάγκης. Κατά μήκος του χωριού, θα συναντήσετε μία μεγάλη αμμώδη παραλία, ιδανική για οικογένειες με παιδιά. 

Το Καλαμάκι είναι μία ιδανική τοποθεσία για να κάνετε διάφορες εκδρομές στις γύρω περιοχές, όπως στο Μινωικό Ανάκτορο της Φαιστού, τα Μάταλα με το καλοκαιρινό τους φεστιβάλ και τις σπηλιές, τη Γόρτυνα, τον αρχαιολογικό χώρο στον Κομό.