Νότια της πόλης του Ρεθύμνου, σε απόσταση 36 χιλιομέτρων, θα συναντήσετε ένα μικρό ψαροχώρι που ακούει στο όνομα Πλακιάς.

Ο Πλακιάς αναπτύχθηκε ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίας, αποτελώντας σήμερα ένα δημοφιλές θέρετρο που προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών και ντόπιων, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκτός από την τουριστική ανάπτυξη, ο Πλακιάς φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες του, αλλά και για την εξαιρετική του φυσική ομορφιά.

Εκτός από τις πανέμορφες παραλίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τα ορεινά χωριά Μύρθιο, Σελλιά και Ασώματο με την παραδοσιακή τους αρχιτεκτονική και την πανοραμική θέα στο Κρητικό Πέλαγος. Η περιοχή έχει πολλά μοναστήρια και σημεία για πεζοπορικές εξερευνήσεις.

Ο Πλακιάς είναι μια πλήρως οργανωμένη κωμόπολη που προσφέρει πολλές υπηρεσίες εστίασης και διαμονής, ενώ παρέχει και με το παραπάνω τις βασικές υποδομές για τους κατοίκους της. Όταν επισκεφτείτε τον Πλακιά, αφιερώστε λίγο χρόνο για να επισκεφτείτε τον παλιό μύλο που βρίσκεται στο ποταμό Κοτσυφού και τις στοές στο Παλίγκρεμνος, οι οποίες στα παλιά χρόνια χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά του κάρβουνου.