Περίπου 12 χιλιόμετρα από τα Σφακιά, στην καρδιά του χωριού Φραγκοκάστελλο, βρίσκεται το μεσαιωνικό ομώνυμο κάστρο, όπου είναι διεθνώς γνωστό για τους Δροσουλίτες.

Πρόκειται για ένα κάστρο Βενετικής κατασκευής του 13ου αιώνα, το οποίο είχε σκοπό την προστασία της περιοχής από τους πειρατές. Το 1828 κατά την διάρκεια της μεγάλης μάχης μεταξύ των Οθωμανικών στρατευμάτων και των Ελλήνων, πολλοί ήταν οι Έλληνες που πέθαναν ενώ τα επόμενα χρόνια σταμάτησε να χρησιμοποιείται.

Το κάστρο κατά την διάρκεια των χρόνων έχει ανακατασκευαστεί αρκετές φορές, ενώ σε όλο το μήκος των τειχών υπάρχουν αρκετά οικογενειακά εμβλήματα επιφανών βενετικών οικογενειών ενώ σώζεται και ανάγλυφο με το λιοντάρι του Αγίου Μάρκου το οποίο είναι έμβλημα της Βενετσιάνικης Δημοκρατίας.

Οι Δροσουλίτες είναι το οπτικό φαινόμενο που παρατηρείται τους ανοιξιάτικους μήνες και μονάχα τις πρωινές ώρες. Πήραν το όνομα τους από την πρωινή δροσιά και το ότι εμφανίζονται νωρίς το πρωί και είναι κινούμες σκιές που εντοπίζονται στον κάμπο του χωριού.