Το φαράγγι Κοτσυφού βρίσκεται στα νότια του νομού Ρεθύμνου, ανάμεσα στα χωριά Κάνεβος και Σελλιά. Το συνολικό του μήκος είναι 1.800 μέτρα και περιβάλλεται από κάθετες πλευρές που φτάνουν σε ύψος τα 600 μέτρα.

Το άνω μέρος του φαραγγιού διασχίζει ο επαρχιακός δρόμος Ροδάκινου-Σελλιάς, ο οποίος περνάει μέσα από αρκετά εντυπωσιακές και άγριες κοιλότητες βράχων που συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο δίνοντας την ευκαιρία στους περαστικούς να θαυμάσουν της φυσική ομορφιά του.

Για τους πιο δραστήριους, υπάρχει η δυνατότητα να διασχίσετε το φαράγγι ξεκινώντας από το χωριό Κάνεβος και ακολουθώντας τη ροή του ποταμού που ρέει μέσα στο φαράγγι ο οποίος όμως το καλοκαίρι στερεύει. Στην πορεία το φαράγγι ενώνεται με αυτό του Μπούτσινα σχηματίζοντας έναν εντυπωσιακό καταρράκτη 20 μέτρων.  

Μέσα στο φαράγγι υπάρχει μία μικρή πέτρινη τοξωτή γέφυρα, τρεις παλιοί νερόμυλοι και ένας σπηλαιώδης ναός αφιερωμένος στον Άγιο Ονούφριο και ο ναός του Αγίου Νικολάου που είναι χτισμένος μέσα σε μία κοιλότητα των βράχων στο ύψος που διασχίζει ο δρόμος.