Στους πρόποδες των Ορεινών Ορέων, σε υψόμετρο 62 μέτρων, βρίσκεται χτισμένο το χωριό Βρύσες. Ανάμεσα στην πλούσια βλάστηση, τα τρεχούμενα νερά και τα δέντρα, το χωριό Βρύσες διατηρεί ακόμη τον παλαιό Κρητικό τρόπο ζωής με την άγρια ομορφιά της φύσης.

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών σε συνδυασμό με τους ποταμούς και τη φυσική βλάστηση, δημιουργούν ένα πανέμορφο τοπίο που αξίζει την επίσκεψή σας. Αν και υπάρχουν λίγα δωμάτια για διανυκτέρευση, το φαγητό του χωριού είναι εξαιρετικό, καθώς οι μικρές ταβέρνες και τα καφενεία προσφέρουν εκλεκτά παραδοσιακά πιάτα. Οι Βρύσες φημίζονται κυρίως για την καλή ποιότητα γαλακτοκομικών, και κυρίως τα τυριά και το γιαούρτι.

Επίσης, εκτός από τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τους ποταμούς, οι Βρύσες φημίζονται για την «Ελληνική Καμάρα». Ανατολικά του χωριού, στον ανισόπεδο κόμβο ακριβώς της εθνικής με την παρακαμπτήριο, βρίσκεται μία γέφυρα που χρονολογείται από το Ελληνορωμαϊκά χρόνια. Η συγκεκριμένη γέφυρα θεωρείται από τις παλιότερες της Κρήτης και συνδέεται με πολλούς θρύλους. Κατά τους θρύλους, το κλειδί της καμάρας έχει τοποθετήσει ένας άντρας μόνος του, ο «Έλληνας Μάρκος» και, στις παλιότερες εποχές που δεν υπήρχε υπεράντληση υδάτων, το βράδυ της πρωτοχρονιάς, άνοιγαν τα νερά κι έβγαιναν νεράιδες από υπόγεια κρυστάλλινα παλάτια.

Μία επίσκεψή σας αξίζουν και τα γραφικά χωριά που βρίσκονται κοντά στις Βρύσες, όπως Φρε, Βαφέ, Εμπρόσμενο, Αλίκαμπο, Μάζα. Αν βρεθείτε το καλοκαίρι προς την περιοχή, αξίζει να επισκεφτείτε και τα δύο μεγάλα πανηγύρια, της Αγίας Κυριακής που γιορτάζεται στις 7 Ιουλίου στις Βρύσες και της Κοίμησης της Θεοτόκου που γιορτάζεται τον Δεκαπενταύγουστο στον Αλίκαμπο.