Ένα από τα πιο διάσημα και φωτογραφισμένα έργα του Φραγκίσκο Μοροζίνι είναι η περίφημη Κρήνη Μοροζίνι που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου. Το ενετικό μνημείο με τα λιοντάρια που δεσπόζει στο κέντρο της πλατείας του Ελευθερίου Βενιζέλου, απέναντι από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση, αναβλύζοντας και πάλι νερό.

Η Κρήνη Μοροζίνι (ή Λιοντάρια όπως είναι γνωστή) εγκαινιάστηκε στις 25 Απριλίου του 1628. Ο λόγος κατασκευής της Κρήνης είχε ζωτική σημασία για τον Χάνδακα (παλιά ονομασία του Ηρακλείου), καθώς παρείχε νερό στο κέντρο της πόλης. Λόγω της λειψυδρίας, το νερό ερχόταν από το βουνό Γιούχτα στις Αρχάνες, μέσω ενός υδραγωγείου 15 χιλιομέτρων που έφτανε μέχρι το Ηράκλειο. Για αυτό και η Κρήνη έχει οχτάβολο σχήμα, έτσι ώστε να εξυπηρετεί περισσότερους ανθρώπους. Κάθε ημικύκλιο εξυπηρετούσε συγχρόνως πέντε ανθρώπους, με αποτέλεσμα σαράντα άνθρωποι να βουτούν τα δοχεία τους και να γεμίζουν νερό από την δεξαμενή.

Ο αρχιτεκτονικός διάκοσμος της Κρήνης είναι εμπνευσμένος από την ελληνική μυθολογία, και κυρίως το θαλάσσιο βασίλειο, ενώ διακρίνοντα και τα οικόσημα της πόλης. Το νερό έτρεχε από το στόμα των τεσσάρων λεόντων, που βρίσκονται τοποθετημένα αξονικά και στηρίζονται στο κέντρο της κρήνης κρατώντας μία μαρμάρινη λεκάνη.

Σήμερα, η Κρήνη Μοροζίνι μπορεί να μην εξυπηρετεί άμεσα τις ανάγκες σε νερό, αλλά αποτελεί ίσως το πιο ζωντανό σημείο της πόλης, καθώς είναι ο τόπος συνάντησης σχεδόν όλων των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης του Ηρακλείου.