Στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και στο τέλος της αγοράς (οδός 1866), θα συναντήσετε το σεμπίλ του Χατζή Ιμπραήμ Αγά. Τα σεμπίλια ήταν δημόσιες κρήνες που χτίζονταν από εύπορους Τούρκους, ώστε να βρίσκει ο περαστικός πόσιμο νερό.

Ο Χατζή Ιμπραήμ Αγάς έχτισε το σεμπίλ αυτό στην πλατεία Κορνάρου, καθώς η επιθυμία του ήταν το καλοκαίρι να μεταφέρεται χιόνι από τον Ψηλορείτη, ώστε το σεμπίλ του να προσφέρει κρύο πόσιμο νερό στους κατοίκους της πόλης.

Δίπλα στο σεμπίλ, σήμερα, σώζεται σε καλή κατάσταση η περίτεχνη Κρήνη Μπέμπο, το όνομά της οποίας πήρε από τον κατασκευαστή της. Ο Τζιανματέο Μπέμπο ήταν ο πρώτος που μετέφερε πόσιμο νερό στην πόλη του Ηρακλείου, κατασκευάζοντας αυτή την μεγάλη κρήνη (1552-1554). Στη μέση της κρήνης βρίσκεται ένα ακέφαλο ρωμαϊκό άγαλμα, που μεταφέρθηκε από την Ιεράπετρα, έχοντας δεξιά και αριστερά δύο κίονες. Παρατηρώντας τον διάκοσμο της κρήνης, μπορεί κανείς να διακρίνει τα οικόσημα του Μπέμπο, του δούκα Αλβιζέ Γκρίτι και των συμβούλων του, αλλά και πολλά διακοσμητικά στοιχεία της Αναγέννησης και της Γοτθικής Τέχνης.

Η σημασία της Κρήνης Μπέμπο και η ιστορικής της αξία είναι μεγάλη, καθώς το πρόβλημα της λειψυδρίας ήταν έντονο στο Ηράκλειο και χάρη σε αυτή οι κάτοικοι είδαν για πρώτη φορά τρεχούμενο νερό στην πόλη τους.